Français
Blauwe Wimpel 2021

De Blauwe Wimpel 2021 is naar 2022 uitgesteld, op 6, 7 & 8 mei. Meer inlichtingen op de home page

Zeescout worden

Zeescouts zijn is vooral scout zijn zoals alle andere scouts, maar daarnaast met varen. Zeilen, roeien of kajakken zijn allemaal activiteiten die worden toegevoegd aan het buitenleven. Kamperen, dropping, sjorren, enz. zijn natuurlijk ook activiteiten die bij ons te vinden zijn.

Varen is vooral bekend om de praktische kennis van de jongere te versterken. Tijdens het navigeren zal hij worden geconfronteerd met situaties waarin hij concreet moet reageren. Dit leren gebeurt in een team, waarbij de meest ervaren leiding zijn ervaring doorgeeft aan de minder ervaren, volgens de formule die specifiek is voor scouting.

Afhankelijk van de eenheid kunnen kinderen zich soms al op 5-jarige leeftijd inschrijven. Vanaf 18 jaar worden jongeren aangemoedigd om leider te worden en op hun beurt de jongste te begeleiden.

In Vlaanderen zijn er zeescouts in verschillende steden. Twee federaties bieden zeescouting aan, FOS Open Scouting en Scouts en Gidsen Vlaanderen.

In Franstalig België zijn er zeescouts in verschillende steden. Twee federaties bieden zeescouting aan, de “Scouts et Guides Pluralistes” en “Les Scouts”.


Bij FOS Open Scouting

Bij « Les Scouts »

In geval van technische problemen met de web site, kunt u ons op deze email adress contacteren: it@blauwewimpel2021.be